Chrupiące Robaczki - na ostro 20 g larwy mącznika
Opis
Kim jest nasz robak?
To suszona larwa mącznika młynarka (Tenebrio molitor), pełna białka i zdrowych nienasyconych kwasów tłuszczowych. Są fantastycznie chrupiące, lecz nie są smażone na oleju! Stanowią świetną przekąskę również dla dzieci :)
Jak jeść nasze robaki?
Nic trudnego! Wystarczy nasypać do miski i cieszyć się ich pysznym smakiem. Zastąp niezdrowe chipsy chrupiącymi robakami o rożnych smakach - dodaj do sałatki, pizzy czy makaronu - uzupełnij zapasy białka w swojej diecie – aż 50 g w 100 g produktu, to białko najlepszej jakości.
Bogate w białko!
Spożywając robaki, dostarczasz swojemu organizmowi niezbędnych pierwiastków tj. żelazo, cynk oraz inne. Jakość białka jest dużo wyższa niż w najlepszej jakości mięsie wołowym.
Hodowla przyjazna środowisku!
Jedzenie robaków jest zdrowe i nowoczesne, lecz nie tylko! Jest to ogromna ulga dla środowiska. Hodowla owadów zużywa wielokrotnie mniej wody niż hodowla bydła. Nie generuje również tak dużej ilości odpadów i CO2.
Korzyści?
Robaczki zawierają do 50% wysokiej jakości białka oraz 30% nienasyconych kwasów tłuszczowych. Nie zawierają cukru, hormonów, barwników i konserwantów. Zdobądź się na odwagę i delektuj przepysznym smakiem!
Skład:
94% larwy suszonych mączników, przyprawy 2%, cukry 2%, sól 2%
Alergeny:
Może zawierać śladowe ilości glutenu. Jeśli jesteś uczulony na pajęczaki, skorupiaki i mięczaki, nie powinieneś spożywać owadów.
Wartości odżywcze w 100 g produktu:
Wartość energetyczna: 2285 kJ / 546 kcal
Tłuszcze: 38,0 g
Kwasy tłuszczowe nasycone: 9,2 g
Węglowodany: 2,9 g
Cukry: 0,1 g
Białko: 50,0 g
Sól: 2,8 g
Nasze owady są produkowane na terenie Unii Europejskiej. Posiadają certyfikaty i spełniają wszystkie restytucyjne normy pozwalające na spożycie owadów przez człowieka.
Przechowywać w suchym miejscu i chronić przed słońcem.
Koszty dostawy Cena nie zawiera ewentualnych kosztów płatności
Opinie o produkcie (0)