do kasy suma: 0,00 zł
Nachosy z guacamolą
Nachosy z guacamolą

Nachosy z guacamolą i robaczkami

Czas potrzebny na 4 porcje: 30 minut

 

Składniki:

2 dojrzałe awokado

Sok z ½ limonki

1 mała czerwona cebula

1 ząbek czosnku

1 zielona papryczka chilli

1 czerwona papryczka chilli

3 dojrzałe pomidory

Sól

Pieprz z młynka

1 zielona papryka

2 cebule dymki

3 łyżki oliwy z oliwek

20 g prażonych robaczków

3 łyżki oleju arachidowego

1 torebka chipsów nachos 50 g

 

Sposób przygotowania:

 

Awokado przekroić na pół, wydrążyć i wyjąć łyżką miąższ ze skórki. Przełożyć do miski i rozgnieść widelcem. Skropić sokiem z limonki, aby nie zbrązowiał.

Cebulę i czosnek obrać i bardzo drobno posiekać. Przekroić zielone papryczki chilli wzdłuż, usunąć pestki i łodygę, umyć i drobno posiekać. Pomidory włożyć do wrzącej wody na 1 minutę, opłukać w zimnej wodzie, obrać i pokroić w drobną kostkę. Wszystko wymieszać z puree z awokado. Dodać sól i pieprz do smaku. Wstawić do lodówki.

Umyć, oczyścić, wydrążyć i pokroić w drobną kostkę czerwone chilli i paprykę. Włożyć do miski. Dymkę oczyścić, pokroić w cienkie plasterki. Marynować oliwą, doprawić solą i pierzem.

Chipsy nachos rozłóż na talerzu. Podawaj z robaczkami, pokrojonymi w kostkę warzywami i guacamolą.

 

Polecamy użyć robaczków z naszego sklepu internetowego !! :D

 

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Pokaż pełną wersję strony
Sklep internetowy Shoper.pl