Lubimy różne kuchnie, rożne smaki i uwielbiamy zaskakiwać!
Jak szybko przygotować danie ze ślimakami?
Potrzebujesz:
Ślimaki po sycylijsku z suszonymi pomidorami @robakizpaki
1 cytryna
oliwki czarne
pieprz i sól @frutavitapl
ulubione białe wino
miód wielokwiatowy @frutavitapl
oregano @frutavitapl
ulubiony makaron
Cytrynę kroimy na pół i wrzucamy na patelnie. Cytryna puszcza sok, który się karmelizuje.
Trzymamy ją na patelni przez około 3 minuty po czym odstawiamy do ostygnięcia.
Na patelnię z oliwą i sokiem z cytryny wrzucamy wyjęte z puszki ślimaki i czarne oliwki.
Dodajemy soli i pieprzu. Smażenie ślimaków to bardzo szybki proces, więc gdy widzimy, że są gotowe, podlewamy odrobiną białego wina,
dodajemy łyżkę miodu wielokwiatowego i wyciskamy do całości dwie połówki wcześniej karmelizowanych cytryn.
Wszystko dusimy przez chwilę, aż trochę zgęstnieje. Makaron podajemy z zawartością patelni, ozdabiając świeżym oregano.
Smacznego!
Poznaj Nas bliżej!