Ślimaki, pod różnymi postaciami, są spożywane na całym świecie, również w Europie.
Często jako przystawki. Jednak w wielu krajach europejskich stanowią także składnik głównych dań oraz zup.
Ślimaki mogą być przyrządzane poprzez gotowanie, pieczenie na ruszcie lub duszenie w sosie.
Jadane ślimaki są oczyszczane, pozbawione wątrobo-trzustki poddane obróbce termicznej, są studzone i mrożone.
Mięso ślimaka można śmiało uznać za najzdrowsze z dostępnych na rynku, które jest wysoko białkowe, nisko tłuszczowe, o znikomym śladzie węglowym.
Cały proces od reprodukcji, przez wylęg, aż po pełen dojrzałości wzrost ślimaka jest pod stałym nadzorem i kontrolą.
Jest to danie, które z czystym sumieniem możemy polecić każdemu smakoszowi! Produkt do bezpośredniego spożycia.
DO WYBORU:
Ślimaki po sycylijsku w pomidorach suszonych 160 g
Ślimaki w sosie własnym
Poznaj Nas bliżej!